open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Mogu li Sarajevo i Zrinjski napraviti čuda u Bjelorusiji i na Pecari?
Bordo tim je u prvom meču protiv BATE Borisova poražen sa 1:2, a Malmo je protiv Plemića slavio sa 3:0
15.08.2019. u 08:08
get url
text

Fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog danas će pokušati ostvariti čudo i plasirati se u play-off Evropske lige.

Jedini bh. predstavnici u Evropi večeras od 19 sati igrat će revanš-utakmice 3. kola kvalifikacija drugog po snazi UEFA-inog takmičenja i pokušat će nadoknaditi poraze iz prvih mečeva.

Bordo tim je prije sedam dana u Zenici nespretno poražen od BATE Borisova (1:2), ali izabranici Husrefa Musemića u finišu meča pokazali su da mogu parirati Bjelorusima.

- Imamo negativan rezultat iz prve utakmice, ali ćemo učiniti sve da ga popravimo i dovedemo utakmicu u neizvjesnost. Mislim da rezultat iz prve utakmice nije realan, ali to je fudbal. BATE Borisov je iskoristio svoje šanse, mi nismo. Nadamo se da ćemo sada imati više sreće i umijeća u onim šansama koje ćemo stvoriti. Nisu svi ozdravili, Ahmetović je došao sa nama, sigurno će igrati, ali vidjet ćemo koliko - rekao je Musemić.

Zrinjski će imati još teži posao, na Pecari protiv Malmoa mora stizati tri gola zaostatka. Švedski tim u Široki Brijeg je došao sa velikih 3:0.

Uprkos tome Hari Vukas, trener Zrinjskog, optimista je pred ovaj duel.

- Našu nadu nam niko ne može oduzeti jer je u fudbalu sve moguće. Odmorni smo i imali smo mirnu pripremu za utakmicu. Spremni smo za utakmicu, a prolaz ne smijemo obećavati iako ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo. Svjesni smo da moramo biti hrabriji i odlučniji. Oni imaju kvalitet, ali i iza sebe imaju tešku utakmicu jer su za vikend igrali derbi, pa ćemo vidjeti šta se može uraditi - kazao je Vukas.

Oba susreta igraju se od 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.