open-navfaktor-logo
search
Samo bahato
Modriča: Autobusom preko pruge uprkos spuštenoj rampi i svjetlosnim signalima
Željeznice Republike Srpske (ŽRS) objavile su videosnimak još jednog neodgovornog vozača, koji je zanemario saobraćajnu signalizaciju te, uprkos spuštenim rampama, prešao pružni prijelaz "Šljunkara" na prugi između Modriče i Koprivne.
02.02.2020. u 15:04
get url
text

Prethodno je pretekao kolonu vozila, koja su čekala podizanje rampe.

- Ponovo vidimo da bez poštovanja zakonskih propisa i saobraćajne signalizacije, nijedan stepen zaštite sigurnosti u saobraćaju nije dovoljan. Kako i na koji način stati ukraj neodgovornim i nesavjesnim vozačima? Na brojne apele i upozorenja Željeznica Republika Srpske, određeni vozači ostaju imuni i nastavljaju da ugrožavaju svoju ali i sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju - naveli su u opisu videa iz ŽRS-a.

I pored konstantnih apela i upozorenja ŽRS-a svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, vozači drumskih vozila nažalost i pored jasne signalizacije i dalјe ne poštuju zakonske propise.

- Neodgovorni vozači drumskih vozila iznova ugrožavaju svoju i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, izazivajući svojom nepažnjom i kršenjem zakona i saobraćajnih propisa, udese i nesreće, koje nerijetko odnose lјudske živote. Jasno je da je uzrok nastanka svih nezgoda i nesreća upravo nepoštovanje saobraćajnih propisa, kao i svjetlosno-zvučne signalizacije na putnim prelazima. Voz uvijek ima prednost u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju - napominju iz ŽRS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.