open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Mlada reprezentacija BiH: U Moldaviji cilj isti kao protiv Velsa
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u 13 sati odletjeti za Kišinjev, gdje će sutra na stadionu Zimbru odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv Moldavije.
07.09.2020. u 12:44
get url
text

Selektor Slobodan Starčević neće moći da računa na kapitena Nihada Mujakića koji je u pobjedi protiv Velsa u Zenici dobio treći žuti karton u ovom ciklusu, te će morati da pauzira naredni susret.

- Nakon utakmice s Velsom oporavili smo igrače koji su iznijeli najveći teret tog meča. Uradili smo sve da ekipu što bolje pripremimo za naredni susret u Moldaviji. Cilj nam je isti kao protiv Velsa. Želimo da odigramo što bolju utakmicu i dođemo do tri boda - istakao je Starčević.

Utakmica Moldavija - Bosna i Hercegovina na programu je u utorak sa početkom u 18 sati. Sudit će ga Sebastian Gishamer iz Austrije, a pomagaće mu zemljaci Roland Riedel i Santino Schreiner. Četvrti sudija je također Austrijanac Stefan Ebner.

U prvom ogledu ovih selekcija na otvaranju kvalifikacija 26. marta prošle godine bh. tim je na Grbavici ostvario ubjedljivu pobjedu 4:0.

Poredak u grupi 9: Njemačka 9 bodova, Belgija 7, BiH 7 (utakmica više), Vels 6 (+1), Moldavija 3.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.