open-navfaktor-logo
search
Strašna nesreća
Mlada Banjalučanka poginula u sudaru automobila i voza, muškarac u kritičnom stanju
Iako sporni pružni prelaz nije osiguran, u trenutku nesreće, vozač se najvjerovatnije nije zaustavio na znak stop, nego je ubrzao vožnju preko šina
12.01.2020. u 09:54
get url
text

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć oko 22 sata na pružom prelazu u naselju Derviši u Banjoj Luci, poginula je Jelena Milovac (24), a Željko Stanić (48) iz Banje Luke teško je povrijeđen. Milovac je bila suvozač u “mercesesu” kojim je upravljao Stanić.

Automobil, koji se nije zaustavio na pružom prelazu, a koji nije osiguran, udario je brzi talgo voz Željeznica FBiH sa devet vagona, kojim je upravljao Omer Tutić (54).

Iako sporni pružni prelaz nije osiguran, u trenutku nesreće, vozač se najvjerovatnije nije zaustavio na znak stop, nego je ubrzao vožnju preko šina. 

Očevici nesreće bilo su šokirani stravičnim slikama na mjestu tragedije. Vozilo je odbačeno nekoliko metara, a djevojka je na mjestu ostala mrtva, dok se ljekari bore za život povrijeđenog muškarca.

- Uviđaj na mjestu događaja je obavljen. Dežurni tužilac Siniša Vranješ naložio je obdukciju tijela stradale djevojke, kao i da se preduzmu sve istražne radnje na utvrđivanju okolnosti nesreće - potvrđeno nam je u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.