Kako je kazao portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić, privedena su dvojica muškaraca i jedna žena, te se pokušava utvrditi njihovo učešće i eventualna odgovornost za ovo djelo.

Incident je policiji prijavljen oko 22 sata, a dolaskom na mjesto događaja povrijeđeni muškarac zatečen je sa ubodnom ranom stomaka.

VEZANI TEKST - Napad u gradu: Migrant izbo Bišćanina, operisan u Kantonalnoj bolnici

On je odmah prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je zbrinut i zadržan na liječenju.

Pozadina ovog incidenta još nije najjasnija i istražitelji trenutno rade na rasvjetljavanju svih okolnsti koje su prethodile krvavom napadu.

Prema izjavama mještana, migranti su se nedavno doselili u jednu praznu kuću u njihovoj ulici, a sinoć su navodno upali na sprat kuće u vlasništvu njihove komšinice.

Oštećeni ih je, navodno, pokušao otjerati, nakon čega su ga izboli nožem.

S druge strane, pojavile su se određene spekulacije prema kojima su, navodno, migranti prilikom saslušanja u policiji kazali da je povrijeđeni Bišćanin seksualno uznemiravao njihovu prijateljicu zbog čega je izbio fizički sukob.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona zvanično ove informacije nisu ni potvrdili niti demantovali.

- Još nije moguće obaviti ni razgovor sa oštećenim u bolnici, tako da se sve to još utvrđuje - kazao je Šiljdedić.

Nezvanično nam je potvrđeno da je u ovom incidentu teško povrijeđen Hazim Majetić, koji je i sam poznat policiji po vršenju krivičnih djela.

On je prije 10 godina privođen zajedno sa njegovom majkom zbog sumnje da su sjekirom ubili, a potom iskasapili i bacili u Unu njihovu komšinicu Fetiju Čaušević.

Zbog tog zločina njegova majka je osuđena, dok je Majetić oslobođen jer, kao srodnik, nije mogao odgovarati za prikrivanje zločina.