open-navfaktor-logo
search
Superkup Španije
Miralem Pjanić kratkih rukava: Trofej osvojio Athletic Bilbao našeg Kenana Kodre
Kenan Kodro, povremeni fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ostat će upamćen kao osvajač Superkupa Španije.
17.01.2021. u 23:31
get url
text

Iako nije bio u zapisniku u finalnoj utakmici protiv Barcelone, kao ni u polufinalnom meču protiv Reala, naš napadač se vodi kao igrač Athletic Bilbaa, koji je večeras osvojio trofej namjenjen pobjedniku Superkupa.

Završnica se igrala u Andaluziji, a učestvovali su prvak i viceprvak - Real i Barcelona, te finalisti Kupa Kralja (Athletic Bilbao i Real Sociedad) finale će igrati kada na tribine budu mogli navijači.

Baskijci su večeras u finalu savladali Barcelonu i to nakon produžetaka sa 3:2.

Na stadionu De La Cartuja u Sevilli svjedočili smo pravoj drami. Griezmann je doveo Katalonce u vodstvo u 40. minuti, a De Marcos je dvije minute kasnije izjednačio. Kada je Francuz u 77. minuti pogodio za novo vodstvo Barce, činilo se da je sve gotovo.

Međutim, Villalibre u 90. minuti pogađa za 2:2 i produžetke, a Inaki Williams nakon četiri minute igre u prvom produžetku donosi prednost svome timu, a kasnije će se ispostaviti postavlja konačnih - 2:3.

Pjanić, koji je ušao u 88. minuti, i društvo pokušali su stići do izjednačenja, ali bezuspješno. U polsjednjim sekundama utakmice Lionel Messi dobio je direktan crveni karton (udarac laktom), što je još jedan dokaz nemoći Katalonaca. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.