open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Ministrica Fahreta Brašnjić: Učenici u TK se vraćaju u školske klupe
Učenici osnovnih i srednjih škola u Tuzlanskom kantonu, u narednoj školskoj godini, vraćaju se u svoje klupe, potvrdila je za Faktor Fahreta Brašnjić, ministrica obrazovanja i nauke TK.
18.08.2020. u 15:02
get url
text
get url
text

- Krajem ove, najkasnije početkom naredne sedmice, imat ćemo konkretan plan za narednu školsku godinu. Posljednje detalje upravo usaglašavamo sa Kriznim štabom Ministarstva zdrvstva TK - kaže ministrica Brašnjić.

Online nastave, kako sada stvari stoje, početkom ove školske godine neće biti, ali će biti različita pravila za najmlađe školarce i one nešto starije.

- Svi osnovci i srednjoškolci vraćaju se u školske klupe, s tim da je plan da učenici od prvog do četvrtog osnove idu u školu svaki dan, a ovi ostali će raditi po grupama, po sistemu intenzivne nastave - pojašnjava ministrica Brašnjić.

S obzirom da se svi planovi za organizaciju školske godine odvijaju tokom pandemije koronavirusa, bit će ostavljena opcija da djeca s nekim hroničnim oboljenima ne moraju prisustvotai nastavi, ali će imati redovnu komunikaciju s nastavnicima.

Ministrica dodaje da će školama biti obezbijeđena sredstva za dezinfekciju, kao i zaštitne maske za nastavnike i osoblje škola, dok će roditelji morati obezbijediti maske za svoju djecu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.