open-navfaktor-logo
search
Pod istragom FBI-ja
Ministarstvo pravde SAD-a objavilo dio dokumenata zaplijenjenih na Trumpovom imanju
Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) objavilo je da se među dokumentima koje je zaplijenio Federalni istražni ured (FBI) u vili bivšeg predsjednika Donalda Trumpa Mar-a-Lago na Floridi nalaze zahtjevi za amnestijom, medicinski papiri i dokumenti vezani za izbore 2020. godine.
06.10.2022. u 12:26
get url
text

Ministarstvo je objavilo neke od dokumenata za koje je Trump zatražio da ih "pregleda nezavisni ili posebni sudac", objavio je CNN.

Lista dokumenata uključuje komunikacijske zapise o Trumpovim poslovnim vezama, kao i dokument o ostavci bivšeg predsjednika Američke federacije televizijskih i radijskih umjetnika.

Neki od dokumenata zaplijenjenih u Trumpovoj vili, uključujući 64 dokumenta od 520 stranica za koje se smatralo da moraju biti povjerljivi, objavljeni su.

Među objavljenim dokumentima pažnju je privukao i e-mail republikanskog advokata Bijeloj kući u vezi s tužbom protiv izbora u državi Georgia 2020. godine. Nalaze se također i zahtjevi za amnestijom, medicinski papiri i dokumenti vezani za izbore 2020.

Objavljeni su neki dokumenti vezani za određene sudske procese.

Trumpovu vilu na Floridi su pretražili agenti FBI-a ujutro 8. augusta. FBI je naveo da je pronašao 11 kutija povjerljivih materijala u Mar-a-Lagu tokom pretresa 8. avgusta, uključujući službene zapise označene najvišim stepenom povjerljivosti u američkoj vladi.

FBI istražuje Trumpa zbog kršenja tri savezna zakona, uključujući kršenje Zakona o špijunaži, uklanjanje ili uništavanje službenih zapisa i ometanje pravde.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.