open-navfaktor-logo
search
Zbrinjavanje izbjeglih
Ministar Lučić potpisao ugovore: Počinje obnova i gradnja stambenih objekata za 249 porodica
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić potpisao je danas 249 ugovora o donaciji za korisnike iz RS u podprojektu BiH5, u okviru Regionalnog stambenog programa za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica.
17.11.2020. u 17:23
get url
text

To praktično znači da počinje obnova i gradnja stambenih objekata za 249 porodica, a početak radova formalno je ozvaničen potisivanjem ovih ugovora.

Radovi će biti završeni u narednom periodu, zavisno od vremenskih uvjeta, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

U saopćenju se navodi da će za povratnike u Banjoj Luci, Berkovićima, Bratuncu, Čajniču, Foči, Gacku, Gradišci, Han Pijesku, Kalinoviku, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Laktašima, Ljubinju,

Milićima, Nevesinju, Novom Gradu, Novom Goraždu, Osmacima, Palama, Prijedoru, Rogatici, Rudom, Sokocu, Srebrenici, Trebinju, Trnovu, Višegradu, Vlasenici i Zvorniku biti izgrađeno 249 kuća.

- Implementacija projekta se nastavlja ubrzanom dinamikom kako bi se za svih 3.200 korisnika osiguralo stambeno zbrinjavanje u okviru RSP-a koji se zavšava u junu 2022. godine - navodi se u saopćenju, te podsjeća da je početkom oktobra potpisano 85 od ukupno 429 ugovora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.