VEZANI TEKST - Vulin treba pitati šefa ko ga je pokušao "ubiti u Srebrenici" i šta je radio na Jevrejskom groblju '92?

Vučićev jurišnik obrušava se na sve i svakoga, a u posljednje vrijeme najdraže mete su mu predsjednik SDA Bakir Izetbegović, te član Predsjedništva BiH Željko Komšić. 

Brine Vulina "hrvatsko pitanje", i to što je " Komšić kao predstavnik hrvatskog naroda izabran glasovima Bošnjaka". Brine ga više šta se događa u državi Bosni i Hercegovini i direktno se miješa svojim izjavama u unutrašnja pitanja naše zemlje. 

Hitro je reagirao nakon što je ispalio otrovne strijelice prema Izetbegoviću i na Komšićev komentar beogradske večere, domaćina Aleksandra Vučića i gostiju člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZBIH Dragana Čovića. 

Komšić je kazao da je "negdje pročitao da su navodno razgovarali o evropskoj perspektivi".

- Kakva je ta perspektiva po njihovom shvatanju dovoljno govori da su upravo isti dan kadrovi HDZ-a i SNSD-a oborili Zakon o javnim nabavkama, tako da je njihova priča evropskoj perspektivi potpuno deplasirana. Štaviše da se iza svega kriju neki drugi motivi, koji su ako hoćete ugrožavanje te evropske perspektive BiH - smatra Komšić.

A onda je na scenu, ponovo zloupotrebljavajući web stranicu Ministarstva odbrane Srbije stupio Miloševićev vojnik, a sada Vučićev odani sluga. 

- EU perspektive svake zemlje kandidata iznad svega ugrožava nestabilnost. Srbija je ekonomski i politički stabilna zemlja, ali za BiH je to sve teže reći. Kako da se govori o stabilnosti zemlje u kojoj Komšić i Džaferović krše Ustav i bez volje Srba govore da je Kosovo faktički država. Ili gdje SDA u svoj kongresni dokument uvodi obavezu uništenja Republike Srpske, ustavne kategorije u BiH - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na izjavu "Željka Komšića, hrvatskog člana Predsedništva BiH, koji je u to tijelo izabran bošnjačkim glasovima, da se iza sastanka njegovog srpskog kolege Milorada Dodika i predsjednika HDZBiH Dragana Čovića sa srpskim predsjednikom Vučićem kriju neki drugi motivi, a ne evropska perspektiva dvije zemlje, kako je to, prema njegovim riječima, negdje pročitao".
 
- Ne znam kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima i prijeti se Hrvatima da će im svi predstavnici biti izabrani prostom većinom bez njihove volje. Komšić neka brine o svojoj zemlji i neka se potrudi da može otići bar do Lištice i Širokog pre nego nastavi da proziva Srbiju i njenog predsjednika. Daleko je njemu Beograd - izjavio je ministar Vulin.

Ova Vulinova izjava eklatantan je primjer uplitanja u unutrašnja politička pitanja Bosne i Hercegovine. Vučić bi, ako zaista želi dobrosusjedske odnose sa državom Bosnom i Hercegovinom, napokon treba prestati da huška svoju marionetu da vrijeđa, ponižava i "udara" po šefovima naše države i po bh. političarima.