open-navfaktor-logo
search
Stigli autobusima
Migranti iz Bihaća vraćeni u Sarajevo, smješteni u Ušivak
Policijski službenici su ovim nastavili provoditi mjere onemogućavanja priliva novog broja migranata na područje Bihaća i Velike Kladuše, rekla je Snežana Galić
09.11.2018. u 21:56
get url
text

Voz Željeznica Federacije BiH na relaciji Sarajevo - Bihać - Sarajevo drugi put u proteklih mjesec dana je, zbog migranata koji njime putuju, zaustavljen na željezničkoj stanici Bihać. Naime, policija USK-a nije dopustila njihovo iskrcavanje, pa se 11 sati čekalo da gotovo 150 migranata i izbjeglica budu prekrcani u autobuse kojima su vraćeni u centar Ušivak kod Sarajeva. Sedam osoba iz ranjivih skupina smješteno je u hotel Sedra u Bihaću, javila je FTV

- Policijski službenici su ovim nastavili provoditi mjere onemogućavanja priliva novog broja migranata na područje Bihaća i Velike Kladuše, što je u skladu sa zaključkom Operativne grupe za koordinaciju aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom u USK, ali i saglasnosti ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića. Razlog je naravno preopterećenost postojećih smještajnih kapaciteta na području našeg kantona, ali i držanje sigurnosne situacije pod kontrolom - rekla je glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a Snežana Galić.

Iz MUP-a USK potvrđeno je i da je od 23. oktobra onemogućen dolazak oko 1.500 migranata u Bihać, gdje prema posljednjim informacijama već boravi više od 3.000 migranata i izbjeglica.

Nakon vraćanja iz Bihaća, migranati i izbjeglice smješteni su u centar Ušivak kod Sarajeva. Migranti su iz Bihaća do Sarajeva prebačeni u tri autobusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.