open-navfaktor-logo
search
Slovenija
Migrant umro pred policijskom stanicom unatoč pokušajima reanimacije
Utvrđeno je da je uzrok smrti pothlađenost i iscrpljenost, a policija je utvrdila da je umrli 20-godišnji državljanin Sirije
08.11.2019. u 22:48
get url
text

Mladi izbjeglica iz Sirije umro je od hladnoće i iscrpljenosti pred zgradom slovenske policije u Ilirskoj Bistrici, gdje su ga dovezla braća koja žive u Njemačkoj.

Kako prenose agencije, Sirijcu nije mogla pomoći ni doktorica koja ga je pokušala reanimirati.

Policija je objavila da je u četvrtak ujutro pred zgradu policijske stanice u Ilirskoj Bistrici dovezen automobil marke "renault scenic", njemačkih registarskih tablica.

Za volanom je bila državljanka Grčke, a s njom još dvojica Sirijaca s reguliranim statusom u Njemačkoj, te muškarac koji je pokazivao "minimalne znakove života".

Nakon što su stranci iz vozila upozorili na slabo stanje putnika, odmah je pozvana pomoć iz obližnjeg doma zdravlja čija je doktorica na mjestu događaja muškarca pokušala reanimirati, ali beuzspješno.

Doktorica je odredila sanitarnu obdukciju. Utvrđeno je da je uzrok smrti pothlađenost i iscrpljenost, a policija je utvrdila da je umrli 20-godišnji državljanin Sirije, prenosi Hina pozivajući se na slovenske medije.

Navodno je policija došla do podatka da je preminuli u Njemačku telefonom zvao braću koja tamo imaju uređen status te im kazao da je dezorjentisan i na kraju snaga, da ne može nastaviti put i da zato dođu po njega.

Otkrili su da se nalazi u Sloveniji, u jednoj šumi blizu Ilirske Bistrice, gdje je ove godine inače pojačan tok ilegalnih migracija zbog blizine granice s Italijom.

Pronašli su ga zahvaljujući koordinatama koje im je nastradali prije toga poslao, a čim su vidjeli u kakvom je stanju, obratili su se policiji i zatražili pomoć, prenose slovenski mediji saopćenje policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.