open-navfaktor-logo
search
Evropska elita
Messijev hat-trick na startu nove sezone Lige prvaka, preokret Intera
Barca je novu sezonu Lige prvaka otvorila uvjerljivom pobjedom nad PSV-om sa 4:0, dok je Inter savladao Tottenham s 2:1
18.09.2018. u 20:48
get url
text
Lionel Messi
Lionel Messi

Barcelona je povela u 32. minuti, kada je sjajnim udarcem iz slobodnjaka mrežu prvaka Holandije zatresao Lionel Messi. Bio je to prvi pogodak u elitnom takmičenju ove sezone, a 101. Messijev.

PSV je igrao dosta otvoreno, imao nekoliko dobrih udaraca, ali se rezultat nije mijenjao sve do 75. minute utakmice kada je Ousmane Dembele udvostručio prednost domaćeg tima. Sedam minuta ranije blizu gola je bio Luis Suarez, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

Slavlje navijača Blaugrane na Nou Campu nije se ni smirilo kako treba, a već je bilo 3:0 za ekipu Ernesta Valverdea. Strijelac je ponovo bio Lionel Messi, koji od ove sezone kao kapiten predvodi Barcelonu.

To nije bilo sve od Messija za večeras, u 88. minuti golom za konačnih 4:0 kompletirao je hat-trick, svoj osmi u dresu Barce u Ligi prvaka. Bio je to njegov 103. pogodak u Ligi prvaka.

U drugom meču grupe B Inter je u finišu utakmice stigao do preokreta i pobjede nad Tottenhamom. Gosti iz Londona poveli su u 53. minuti golom Christiana Eriksena. Golom kapitena Maura Icardija četiri minute prije kraja utakmice Inter je izjednačio na 1:1, da bi Vecino u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio za totalni preokret i veliko slavlje domaćih navijača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.