- Imamo veliko interesovanje putnika za Istanbul. Pregovaramo s više aviokompanija o otvaranju linije za Istanbul dva puta sedmično, pregovori nisu laki i još nemamo ništa dogovoreno - kaže direktor MAT-a Dževad Halilčević.

S MAT-a trenutno lete kompanija Wizz Air sa dva bazna aviona i 14 destinacija te Ryanair, koji ima tri destinacije.

- Imamo puno zahtjeva za otvaranje linija u Belgiji i Francuskoj, tačnije za Brisel i Pariz. Delegirali smo to kao prijedloge našim partnerima Wizz Airu i Ryanairu, a odluka je na njima za koje će se linije odlučiti u ljetnom redu letenja - navodi Halilčević.

MAT je u januaru ove godine imao više od 58 hiljada prevezenih putnika, što je malo više nego aerodrom u Ljubljani te oko tri hiljade putnika manje nego Međunarodni aerodrom Sarajevo.

- U januaru smo premašili 58 hiljada putnika što je za nas rekord, a posebno ohrabruje više od 48 hiljada putnika u februaru, s obzirom na to da to nije mjesec kada se dominantno ide na godišnji odmor. Mi smo u našoj rekordnoj 2019. godini, u februaru imali 30 hiljada putnika, pa usporedba s ovom godinom govori sama za sebe - zaključio je Halilčević.