Iako je tražio zakazivanje vanredne sjednice Skupštine KS, do toga nije došlo.

- Volio bih da nisam morao da komentiram aktuelnu situaciju, ali ovo što sada vidim je nedopustivo i neprimjereno za ozbiljne ljude, za ozbiljne nositelje vlasti. Ne mogu da vjerujem, zakazana nam je sjednica Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo za 15.30, a zatim je odgođena za 18 sati. Maloprije smo dobili obavijest da se odgađa u potpunosti Kolegij uz obrazloženje predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića da je preče pomoći ljudima na terenu – kazao je Marić za Faktor, te dodao:

- Ja ne mogu da vjerujem, nismo betmeni, da rješavamo probleme na terenu a da ne održimo sjednicu najviše zakonodavnog tijela. Jer Vlada sigurno ima neke zahtjeve koje ne može riješiti bez podrške najvećeg zakonodavnog tijela.

Komentirao je zastupnik Marić i današnju vožnju na bagerima zastupnika i predsjednika strankre Narod i pravda, ministra privrede i NiP-ovca Adnana Delića i predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića, također člana NiP-a.

VEZANI TEKST - NiP-ovci u akciji: Delić, Konaković i Okerić na bageru, ovoga se ni Vučić ne bi sjetio!

- Malo sam iznenađen jednom nesmotrenošću da se ljudi voze na bageru, a lično smatram, možda sam racionalan, da bager treba da služi prvobitnoj svrsi a ne da prevozi ljude, posebno ne političare. Mislim da je korisnije bilo da se iskoristi za te potrebe – naveo je Marić.

Ukazao je i na to da je na ulicama Sarajeva prvenstveno trebalo očistiti lišće, za koje Marić smatra da je veliki uzrok začepljenja slivnika na saobraćajnicama i da je to onemogućilo velikim količinama vode da oteče.

- Kanali su začepljeni, zar nije bolje da je bager čistio lišće i ulice. Nisam ekspert al odgovorno tvrdim da je nepokupljeno lišće začepilo odvode – zaključio je Marić.