open-navfaktor-logo
search
Kapiten Bavaraca
Manuel Neuer produžio ugovor s Bayernom do 2023. godine
Kapiten njemačke reprezentacije i Bayerna Manuel Neuer produžio je ugovor bavarskim klubom do ljeta 2023. godine.
20.05.2020. u 16:20
get url
text

- Bayern je jako sretan i zadovoljan što je Manuel Neuer produžio ugovor do 30. juna 2023. godine - rekao je Karl-Heinz Rummenigge nakon potpisa novog ugovora, te dodao:

- Manuel je najbolji golman na svijetu i naš kapiten.

Dugo su trajali pregovori između Bayerna i njihovog kapitena, a pojedini njemački mediji pisali su kako je Neuer produženje ugovora uvjetovao zagarantovanim mjesto u startnoj postavi.

Redove Bayerna ovog ljeta će pojačati 23-godišnji Alexander Nübel, golman koji stiže iz Schalkea, kluba iz kojeg je i Neuer stigao u Miunchen.

- Tokom nekoliko sedmica pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa nisam želio donijeti nikakvu odluku jer niko nije znao da li će i kada će se Bundesliga nastaviti. Kako je sve konačno riješeno s mnogo optimizma gledam u budućnost. U Bayernu se osjećam jako dobro, kao kod kuće - istakao je Neuer.

Neuer je tako postao treći fudbaler s kojim je Bayern produžio ugovor u skorije vrijeme, a prije kapitena to su učinili Thomas Müller i Alphonso Davies, a u svim poslovima posredovao je sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić.

- Manuel Neuer stoji iza kontinuiranog uspjeha Bayerna, on predstavlja odgovornost i svjetsku klaus. Jako sam sretan što nastavljamo saradnju - kazao je Salihadmidžić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.