open-navfaktor-logo
search
Euforija
Maksimović: Da može, na stadionu bi bilo 40.000 ljudi
Fudbalere Borca još samo tri boda dijele do šampionske titule, druge u klupskoj historiji.
21.05.2021. u 14:10
get url
text

Rival Banjalučlanima u pretposljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u nedjelju bit će ekipa Tuzla Cityja. Odlukom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji se pozvao na odluku Kriznog štaba entiteta RS, dozvoljeno je da ovom meču prisustvuje publika, prvi put ove sezone. Malo čudno, jer iz FSBiH ranije nisu izašli ususret Širokom Brijegu, koji je za povratak navijača imao odobrenje kantonalne vlasti...

VEZANI TEKST - FSBiH dozvolio Borcu prisustvo navijača protiv Tuzla Citya

- Prvo, mnogo mi je drago što će biti publika, jer sam siguran da će nas nositi i da će bukvalno biti 12. igrač. Da može, Gradski stadion bi primio i 40.000 ljudi. Ne znam koji će tačno biti broj, ali koliko god bude navijača oni će nas nositi i to je još jedna mala prednost za nas. Dolazi nam ekipa koja je rasterećena, nemaju rezultatski imperativ, ekipa koja ima jako dobar roster i dobrog trenera, mog bivšeg trenera Husrefa Musemića, nekog ko je dokazan u ovoj ligi. Definitivno očekujem kao i neke druge što su bile ovdje, tešku i zanimljivu utakmicu. Mislim da smo u odličnom momentu i nadam se da ćemo poslije utkamice imati veliki razlog za zadovoljstvo - rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Za predstojeći duel šef struke Banjalučana, pored već duže vrijeme odsutnih Lukića i Jovanovića, neće moći računati ni na Dejana Uzelca, koji ima kartone.

VEZANI TEKST - Trener Borca: Maksimović titulu prvaka posvećuje "dušebrižnicima iz Federacije"

- Presretan sam jer smo došli u šansu da se borimo za titulu. Međutim, ništa nije gotovo. Mirni smo i hladne glave dočekujemo Tuzla City koji je veoma kvalitetna ekipa i očekuje nas težak meč. Međutim došli smo u priliku da se borimo za trofeje i znam da ćemo svi dati maksimum, 100 posto da slavimo i osvojimo titulu. Bila bi to kruna napornog rada koji je počeo u Antalyji, istakao je Donald Molls, zadnji vezni Borca.

Utakmica između Borca i Tuzla Cityja igra se u nedjelju od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.