open-navfaktor-logo
search
Vraća se u Inter
Lukaku se odriče pet miliona eura i stiže kao konkurencija Džeki?
Romelu Lukaku, fudbalski reprezentativac Belgije i napadač Chelseaja, želi nazad u Inter i čini sve da se vrati u Milano za nekoliko mjeseci.
06.04.2022. u 14:18
get url
text

Ovu vijest danas je objavila ugledna Gazzetta, koja uvijek ima provjerene izvore.

Italijanski list navodi kako Belgijanac šalje poruke, da rade "telefonski i videopozivi", a navodno ni u Interu nemaju ništa protiv da ponovo sarađuju sa korpulentnim napadačem uprkos burnom oproštaju na odlasku prošlog ljeta.

Gazzetta piše da su kontakti kontinuirani, posebno s upravom Nerazzurra, koji sada za razliku od prije nekoliko sedmica "drugi brak ne smatraju nemogućim".

Lukaku bi u Inter mogao doći samo na posudbu, s obzirom na to da Chelsea ne može ni da prodaje, ni da kupuje igrače zbog sankcija koje su uvedene vlasniku Romanu Abramoviču.

VEZANI TEKST - Italijanski mediji: Inter je imao sreće, Džeko ima želju, ali mu ne ide

Gazzetta piše da je Lukaku spreman da pristane na drastično smanjenje plaće kako bi opet obukao dres Intera. Trenutno u Londonu zarađuje 12,5 miliona eura godišnje (neto), a kako bi se vratio u Milano, trebao bi se odreći pet miliona eura, te pristati na plaću od oko 7,5 miliona koliko je imao prije odlaska u Chelsea.

Osim Lukakua, u Inter bi na ljeto mogao stići i Paulo Dybala, koji je na izlaznim vratima Juventusa. Ukoliko obojica stignu na Giuseppe Meazzu bili bi strah i trepet za protivničke odbrane.

U tom slučaju pitanje je kakva bi bila uloga našeg Edina Džeke, da li bi on izgubio mjesto u vrhu napada i da li bi uopće ostao u Interu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.