open-navfaktor-logo
search
Rezime susreta
Italijanski mediji: Inter je imao sreće, Džeko ima želju, ali mu ne ide
Inter je sinoć poslije 10 godina slavio na Allianz stadionu u Torinu protiv Juventusa.
04.04.2022. u 13:30
get url
text

Gol odluke postigao je Calhanoglu iz penala u četvrtoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

Portal Interlive.it smatra da je Inter imao dosta sreće u pohodu na tri boda protiv Stare dame.

- Nerazzurri su stavili autobus pred vrata i uz sreću, ali i dosta karaktera, zadržali gol do kraja susreta. Uzeli su tri boda koja vrijede šest, možda i devet s obzirom na trenutak - ističe italijanski portal.

Bh. reprezentativac Edin Džeko zamijenjen je u sudijskoj nadoknadi. Dijamant nije prijetio golu Juventusa, niti je imao šansi, upotrebljivih lopti, ali je odradio mnogo taktičkih zadataka i vodio veliku bitku s defanzivcima Juventusa.

- Što se tiče Edina Džeke, njemu želje ne nedostaje, ali mu to zaista ne ide. Nedostaju mu i najjednostavnije predstave, one koje nisu njegove. Briljantnost prvog dijela sezone je fatamorgana.

Tuttosport smatra da je bh. reprezentativca odbrana Juventusa dobro čuvala, tako da nije uspio zaprijetiti golu Stare dame. Ovaj portal je Džeki za sinoćnji nastup dao ocjenu 5,5.

Nakon sinoćnje pobjede Inter je prišao Milanu i Napoliju na tri boda, s tim da Milan ima utakmicu manje u ovom kolu koju će večeras igrati protiv Bologne. Nerazzurri sada imaju 63 osvojena boda i oni također imaju jednu zaostalu utakmicu protiv Bologne. Juventus je četvrti sa 59 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.