open-navfaktor-logo
search
Selektor Turske
Lucescu nakon meča protiv BiH: Odigrali smo veoma dobru utakmicu
Selektor fudbalske reprezentacije Turske Mircea Lucescu je nakon remija 0:0 protiv BiH istakao da je njegova selekcija imala mnogo dobrih prilika
11.10.2018. u 23:08
get url
text
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Selektor fudbalske reprezentacije Turske Mircea Lucescu je nakon remija 0:0 protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču u Rizeu izjavio da je njegova ekipa odigrala veoma dobru utakmicu, javlja Anadolu Agency (AA).

- Zadovoljan sam utakmicom. Obje ekipe su bile podjednake. Igrači protivničke ekipe već pet godina igraju zajedno. Kod nas je danas Okay igrao vrlo dobro, kao i Caglar. Ovakve utakmice su za ove igrače vrlo dobro iskustvo. Rizikovao sam uvođenjem mladih igrača, ne razmišljajući na rezultat - kazao je Lucescu.

Istakao je da je selekcija Turske imala mnogo dobrih prilika.

- Ipak, nismo ih iskoristili. Rezultat je mogao biti i drugačiji. U posljednjim minutama meča smo vršili pritisak na protivnika. Sada je pred nama duel protiv Rusije. Zadovoljan sam da su igači protiv BiH odigrali na ovom nivou - rekao je selektor Turske.

Dodao je kako je meč protiv selekcije BiH bio dobar ispit prije utakmice protiv Rusije.

- Protiv Rusije u prvom meču smo igrali dobro i kontrolisali smo igru. Žao mi je što smo postigli malo golova. Očekujemo konačno golove od Cengiza i Hakana. Očekujem da u kaznenom prostoru igraju opasnije. Idemo u Soči po pobjedu. To će za nas naravno biti najbolji rezultat. Zadovoljan sam ekipom. U svakoj utakmici smo sve bolji. Mislim da imamo najmlađu ekipu u Evropi - kazao je Lucescu.

Fudbalska reprezentacija Turske remizirala je bez golova protiv selekcije BiH u prijateljskoj utakmici u Rizeu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.