Song je kazao da nije tajna da je 2012. godine napustio Arsenal zbog novca.

- Možda nećete vjerovati, ali većina fudbalera živi iznad svojih mogućnosti. U Arsenalu sam bio osam godina, a počeo sam dobro zarađivati tek u posljednje četiri godine. Uspio sam nešto novca uštedjeti jer mi je plaća porasla, ali i jer sam shvatio na kakve sam gluposti trošio novac - rekao je 32-godišnji Kamerunac.

Song je nedavno raskinuo ugovor sa švicarskim Sionom. Opisao je kakvi su bili njegovi prvi dani u Arsenalu.

- Zarađivao sam 15 hiljada funti sedmično, a htio sam biti rame uz rame s velikim momcima. Mogao sam kupovati gdje sam htio i izlaziti u noćne provode. Sjećam se da sam ostao fasciniran u kakvom automobilu se Thierry Henry pojavio na treningu i rekao sam sebi da pod svaku cijenu želim isti automobil. Kupio sam ga na rate. Kunem vam se da sam za samo dva mjeseca morao vratiti automobil, nisam više mogao plaćati gorivo. Sav novac mi je odlazio na to. Rekao sam im: "Dajte mi 'toyotu', ovaj automobil je preskup za mene." Ljudi su mislili da sam milioner, a ja u osam godina u Arsenalu nisam uspio uštedjeti ni 100.000 funti.

Song je 2012. godine dobio ponudu Barce, a kada je vidio koliko će zarađivati, odmah je potpisao. Nije, veli, dvaput razmislio jer je znao da će postati milioner i da će njegova supruga i djeca biti finansijski osigurani jednom kad mu se završi karijera.