Zmajevi su u grotlu Mejdana izgubili sa 77:78, a pobjedu su ispustili u zadnjih 16 minuta utakmice.  

Nakon nervoznog početka i samo četiri poena (2:2) nakon tri minute igre, bh. tim je serijom 6:0 otišao na osjetniju prednost.

Nedugo potom Amar Gegić je trojkom digao Mejdan na noge i trojkom osigurao plus devet (15:6). Do kraja prve četvrtine odigrali smo sjajno i na prvi odmor otišli sa osam poena prednosti (21:13).

Prvi problemi za bh. tim stigli su u drugoj četvrtini, u 14. minuti kada su gosti smanjili na minus dva (26:24).

Ipak, do odlaska na odmor uspjeli smo konsolidovati redove i prvo poluvrijeme smo završili sa prednošću od pet poena (41:36).

I treću četvrtinu bolje su otvorili Litvanci, a u 24. minuti stižu do prvog vodstva na utakmicu (46:47). Do kraja treće četvrtine gosti su prednost povećali na plus četiri (56:60), a na otvaranju posljednjeg perioda igre Atić je sa dvije trojke smanjio prednost Litvanaca na pola koša (62:63). 

U 36. minuti zbog povrede je parket napustio kapiten Miralem Halilović, koji je da tada bio najefikasniji u našem timu (20 poena). A to kao da je dalo krila Zmajevima koji serijom 6:0 smanjuju na 72:74. 

Imali smo tri napada za preokret, ali smo bili brzopleti, što Litvanci koriste i trojkom odlaze na plus pet (72:77), što je značilo i kraj nadanja da možemo do trijumfa. 

Standings provided by SofaScore LiveScore