Mejdan je ispunjen do posljednjeg mjesta a svoje mjesto na tribinama zauzeli su i gostujući navijači. Pedestak vjernih navijača Ultra Crne Gore, došlo je da podrži svoju reprezentaciju u borbi za Svjetsko prvenstvo.

Prelijepe slike iz Mejdana pokazale su da se i dalje baštini sjajan komšijski odnos Bosanca i Hercegovaca sa Crnogorcima, ali tome u prilog govori i jedan lijep primjer izvan sportskog terena, prenosi Tuzlanski.ba.

Naime, nakon završetka utakmice u Mejdanu na putu kući, sugrađanin Edin i njegovi prijatelji u centru grada sreli su nekoliko Crnogorskih navijača koji su pokušavali da nađu smještaj gdje bi odsjeli.

- Vidjeli smo da nešto traže, prišli smo i pitali treba li pomoći. Nisu imali smještaj jer je sve bilo ili puno ili im se niko nije javljao u to vrijeme. Brzo smo se organizovali i za njih četvericu navijača iz Podgorice pronašli smo smještaj. U znak zahvalnosti nisu nas pustili tek tako, insistirali su da skupa odemo na piće što smo i uradili. Momci su toliko bili prijatni da se popilo i nekoliko pića uz izuzetno ugodne i prijatne razgovore - za Tuzlanski.ba navodi Edin, te dodaje da su na kraju razmijenili kontakte i zastave te jedni drugima poželjeli sreću u nedjelju.

- Iskustvo kratko i veoma pozitivno i drago mi je da iz Tuzle odlaze sa jako lijepim uspomenama - zaključuje Edin.

Prijateljstvo dvije sportske reprezentacije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore i dalje će nastaviti da oduševljava sportsku javnost.