open-navfaktor-logo
search
Tenzije na tribinama
Lešinari o incidentu na Grbavici: "Napadnuti smo sa obje strane kaveza"
Derbi starih rivala, Željezničara i Borca, odigran je u nedjelju na Grbavici, a gosti iz Banja Luke nakon preokreta slavili su sa 2:1.
09.11.2022. u 09:25
get url
text

Bilo je mnogo tenizija na terenu, ali i tribinama.

Već na otvaranju prvog poluvremena, kada su na tribine Grbavice ulazili navijači Borca, popularni Lešinari, došlo je do incidenata i gađanja bakljama, nakon čega je policija "ispratila" gostujuće fanove sa stadiona.

VEZANI TEKST - Incidenti na Grbavici: Policija istjerala Lešinare sa stadiona

O incidentu su se oglasili i Lešinari, koji tvrde da su napadnuti po dolasku na Grbavicu, ali su se pohvalili da su pored policije "unijeli pirotehniku" na stadion.

- Dolazak na Grbavicu sa 300 ludih glava, od kojih su svega dva autobusa uspjeli da uđu. I pored jakog pretresa sarajevske policije, na stadion je unešena sva pirotehnika bez i jednog sankcionisanja naših momaka!

Napadani smo sa obje strane kaveza od strane maskiranih grupa, na nas je bacano kamenje, topovski udari i baklje, sve do trenutka uzvraćanja kada se njihova desna strana povlači.

Nakon toga sukob i sa policijom te istjerivanje sa stadiona kada su se tenzije smirile. Borac je nakon preokreta pobjedio 1:2 - objavili su Lešinari.

Kako su navijači Borca ispraćeni sa stadiona Grbavica možete pogledati OVDJE

{$galerijaFotografija}

_DSC2702.JPG
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.