open-navfaktor-logo
search
Divi se Interu
Legendarni Italijan se predomislio: Ljetos kudio, danas hvali Edina Džeku
Edin Džeko i danas uživa u plodovima sinoćnjeg uspjeha, kada je sa dva gola srušio Shakhtar i odveo Inter u osminu finala Lige prvaka.
25.11.2021. u 16:23
get url
text

Navijači i legende Intera bili su skeptični kada su Nerazzurri objavili da će Romelua Lukakua, kojeg su u Chelsea prodali za 115 miliona eura, zamijeniti Dijamant, koji je stigao besplatno (Inter će na kraju sezone Romi platiti 1,5 milion eura).

VEZANI TEKST - Inter 10 godina nije igrao osminu finala LP, a onda je došao Edin Džeko

Među onima koji nisu previše vjerovali našem golgeteru bio je i legendarni italijanski napadač Luca Toni, koji je ljetos kritikovao kapitena Zmajeva kazavši kako mu je "mana što nije uvijek precizan pred golom".

Ipak, sada se to promijenilo...

- Moram pohvaliti Inter. Odradio je sjajan posao prodajom Lukakua. Zaradili su mnogo novca, a onda su uhvatili Džeku koji može i biti neprecizan, ali nakon toga će uvijek postići gol.

On veže tim, tjera saigrače da igraju dobro. Napadač je kojeg svi žele imati - kazao je Luca Toni, dodavši:

VEZANI TEKST - Gazzetta otkrila tajnu uspjeha Edina Džeke: Amra i djeca na prvom mjestu, ishrana, trening...

- Džeko je ponovo odigrao odličnu utakmicu i dominirao je. Već u prvom poluvremenu je imao nekoliko dobrih prilika, a onda je u drugom dijelu odigrao fenomenalno.

Sviđa mi se kako igra Inter, to je tim koji dobro radi, a i protiv Shakhtara (2:0) odigrali su sjajan meč - naglasio je Toni, poručivši kako je Inter pobjedom protiv Napolija (3:1) ponovo ozbiljan kandidat i za odbranu šampionske titule u Italiji. 

Džeko je već skupio 18 nastupa za Inter u svim takmičenja i ima učinak od 10 golova i tri asistencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.