open-navfaktor-logo
search
Dvostruki strijelac
Inter 10 godina nije igrao osminu finala LP, a onda je došao Edin Džeko
Edin Džeko je i večeras pokazao klasu.
24.11.2021. u 20:36
get url
text

Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine bio je dvostruki strijelac za Inter u meču 5. kola Lige prvaka protiv Shakhtara.

Nerazzurri su slavili sa 2:0 i na pragu su plasmana u nokaut fazu elitnog evropskog takmičenja. Inter deset godina nije igrao osminu finala LP, a onda je na San Siru stigao Edin Džeko.

Dijamant je golove postiagao u 61. i 67. minuti, a prije toga, u prvom poluvremenu, promašio je nekoliko velikih zicera. Ipak, sve to je naplatio u nastavku meča.

Prvo je u 61. minuti "pocijepao" mrežu ukrajinskog tima topovskim udarcem sa vrha šesnaesterca, da bi nešto kasnije glavom pogodio za 2:0.

VEZANI TEKST - Edin Džeko se raspucao i postigao drugi gol protiv Shakhtara

Inače, Interu je za prolaz među 16 najboljih u Ligi prvaka dovoljno da Real večeras ostane neporažen na gostovanju kod Sheriffa.

U istom terminu igrali su Bešiktaš i Ajax, a gosti su slavili sa 2:1. 

Domaći su poveli golom Ghezzala sa bijele tačke u 22. minuti, a rezervista Haller je golovima u 54. i 69. minuti donio trijumf nizozemskom timu.

Miralem Pjanić je za istanbulski tim igrao do 81. minuta.

Inače, utakmicu u Istanbulu sudila je trojka iz BiH - Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. To je prvi put u historiji da su arbitri iz naše zemlje dijelili pravdu u grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.