open-navfaktor-logo
search
Ostaje ili odlazi
Laporta preko Koemana kroji sudbinu Miralema Pjanića?
U narednim satima bit će poznata sudbina Ronalda Koemana. Nizozemac na klupi Barcelone danas u prisustvu svog agenta održati sastanak sa predsjednikom Joanom Laportom i potpredsjenikom Rafaelom Yusteom.
25.05.2021. u 09:57
get url
text

Prema informacijama koje su objavili španski mediji, a u kojim prednjači katalonski Sport, prvi čovjek Blaugrane želi iz prve ruke čuti Koemanovog dijagnozu za sezonu, koja se teško može označiti kao uspješna. Osim toga, Laportu zanima i stanje u timu, te da li je ekipa spremna sljedeće sezone biti u igri za titule u La Ligi i Ligi prvaka.

Sport tvrdi kako su šanse za Koemanov odlazak odnosno ostanak 50-50.

Laporta će saslušati sva mišljena svojih saradnika, uključujući i Koemana, a potom donijeti odluku o tome hoće li saradnja s Nizozemcem biti nastavljena ili okončana.

Posmatrajući ovu situaciju od nje skoro direktno zavisi i sudbina Miralema Pjanića, koji se ove sezone nije naigrao. Zmaj ju je završio s dvije nule u rubrikama golovi i asistencije, čemu je definitivno rezultirao manjak minutažu, pogotovo u drugom dijelu sezone.

Koeman bi, navodno, među pojačanjima za narednu sezonu najradije vidio Erlinga Haalanda, koji i nije jeftin, a nastavio je insistirati na dovođenju memšhisa Depaya. Tu je naravno i Georginio Wijnaldum, s kojim Nizozemac želi fizički ojačati vezni red.

Udovolji li Laporta ovim realnijim željama Koemana, sadašnji trener je blizu ostanka na Nou Campu, što i bilo sve osim dobro po iskusnog bh. veznjaka.

Ipak, u slujačju da prvi čovjek Barce u klub vrati legendarnog Xavija, koji je jedan od mogući nasljednika Koemana, jasno je da bi se Pjanićev status mogao itekako poboljšati, a ostanak u Kataloniji ne bi uopće bio veliko iznenađenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.