Ovo je za Faktor potvrdio Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH.

- Tek kada komesar i delegat dostave svoje izvještaje, možemo poduzeti bilo kakve korake. Nisam bio na utakmici, tako da ne znam šta se dogodilo, a postupak ćemo otvoriti ukoliko u izvještajima bude to navedeno - kazao je Čolan.

No, "mali problem" je to što bi ovaj slučaj mogao proći nekažnjeno ukoliko delegat i komesar u svom izvještaju ne napišu ono što svi mogu vidjeti ukoliko posjete YouTube kanal KSBiH i pogledaju snimak utakmice. U prijevodu, postavlja se pitanje "da li vjerovati svojim očima ili onome šta napiše delegat"?

Jer delegat je sve to trebao vidjeti i prije nego što je počela utakmica. Ali nije... Teško je očekivati da će o tome pisati i u izvještaju ili će možda iznenada "progledati".

VEZANI TEKST - KK Bratunac se narugao BiH: Dominirala zastava RS-a, službene osobe nisu reagovale 

U utakmici Prvenstva BiH između Bratunca i Širokog iza leđa zapisničkog stola bila je, jasno istaknuta, zastava entiteta Republika Srpska. S druge strane, zastava države Bosne i Hercegovine bila je postavljena iza službenog spikera, ali se nije vidjela cijela, čime je KK Bratunac prekršio Pravilnik i na ovaj način se narugao državi BiH.

Snimak utakmice Bratunac - Široki možete pogledati u nastavku.