Fudbaler iz Sjeverne Makedonije bio je gost četvrte epizode druge sezone Indirekt podkasta MeridianSportBH. 

Dio karijere proveo je u Aziji, gdje je igrao u Južnoj Koreji i na Tajlandu, a bio je i učesnik Evropskog prvenstva sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije.

Tokom razgovora ukazao je na jedan problem s kojim se suočava veći broj klubova u našoj zemlji.

- Sarajevo sada pravi iskorak u organizaciji kluba, pokušavamo da pratimo evropski trend. Sve je to dobro, ali džaba nam sve to kada nemamo infrastrukturu i ne možemo da se poredimo ni s kim. Moram reći da smo preloši na tom polju, a dok se to ne promijeni, ne možemo se mjeriti.

Možemo biti organizovani u putovanjima, dovođenju igrača, ali imamo terene na kojima ne može da se igra. Ovo mi je sedma godina da sam ovdje i žalosno je da se napravio samo jedan dobar teren.

Znamo kakve se utakmice igraju na Grbavici, a kakve na Koševu, Tušnju i Bijeljini... Ljudi koji se bave time moraju odlučiti da li žele iskorak ili ne i baviti se tim problemom. Obećano je da će se tereni napraviti, ali za sada nema ništa od toga. Nadam se da će se to napraviti bar za generacije koje dolazi. Sve ekipe, a i reprezentacija bi imali korist od toga - kazao je Velkoski za Indirekt.

Kompletan razgovor možete pogledati OVDJE.