open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Krišto: Zastoj u radu Zastupničkog doma je zbog zastoja u imenovanju Vijeća ministara
Već sada imamo materijala za dvije ili tri sjednice, kazala je Borjana Krišto
15.05.2019. u 14:09
get url
text

Zastupnički dom Parlamentarne skupštne Bosne i Hercegovine već sada ima materijala za dvije ili tri sjednice, kazala je predsjedavajuća Borjana Krišto nakon današnje sjednice Kolegija ovog doma. Međutim, kako je dodala, ne postoje poslovničke pretpostavke za rad Doma, odnosno ne postoje radna tijela koja bi trebala da raspavljaju o predloženim zakonima i drugim odlukama.

- Onog trenutka kada od političkih predstavnika dobijemo prijedloge za stalne i zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH i za delegacije za učešće u radu međunarodnih organizacija onda ćemo imati prepostavke da bi Dom radio – kazala je Krišto.

Govoreći o prijedlozima zakona, koji su bili na dnevnom redu današnje sjednice Kolegija, kao što su o elektronskom potpisu, ili o ukidanju paušala zastupnicima i delegatima, Krišto je istakla kako Kolegij ne raspravlja o suštini dostavljenih zakonskih tekstova, nego ih samo prosljeđuju nadležnim parlamentarnim komisijama, koje još nisu formirane.

- Što se tiče ostalih stvari, to je nadležnost Administrativne komisije bilo da se radi o službenom putovanju, nakanadama za odvojen život itd. Ne donisimo nikakvu odluku već postoje akti koji to regulišu – dodala je Krišto.

Prema njenim riječima, zastoj u radu Zastupničkog doma uvjetovan je zastojem u imenovanju novog saziva Vijeća ministara. Ponovila je i stav da se razgovori o formiranju novog Vijeća ministara trebaju intenzivirati, kako bi se implementirali izborni rezultati.

Dodala je i kako je umjesto zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Denisa Zvizdića sjednici Kolegija prisustvovao šef Kluba SDA Adil Osmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.