open-navfaktor-logo
search
Nastavlja se PLBiH
Kraj najduže fudbalske pauze u Evropi: "Davljenici" danas na teškim ispitima
Poslije najduže zimske pauze u Evropi (76 dana) danas se nastavlja takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
27.02.2021. u 08:23
get url
text

Proljetni dio sezone počet će utakmicom koja se od 15 sati igra na Gradskom stadionu u Bijeljini, gdje će Radnik ugostiti ekipu Veleža.

VEZANI TEKST - Petrović: Siguran da ćemo spasiti premijerligaški status

Tim iz Semberije je "prezimio" na desetoj poziciji, sa samo dva boda više od Krupe i Olimpika koji se nalaze u zoni ispadanja, i sigurno da će voditi grčevitu borbu za opstanak u preostalih 14 kola.

U zimskom prelaznom roku redove Radnika napustilo je osam fudbalera, a došla su četiri.

- U dobrom smo raspoloženju pred Velež i optimisti smo da ćemo krenuti dobro u borbi za opstanak. Neće nam biti lako, ali zato smo se spremali i napravili smo iskorak i dobru situaciju pred nastavak sezone - rekao je u najavi utakmice protiv Rođenih šef stručnog štaba Radnika Darko Nestorović.

Problem za Nestorovića je činjenica da Matej Jelić nije registrovan, te da Saša Novaković i Stefan Janjić odrađuju suspenzije zog žutih kartona, dok se Nedim Mekić još oporavlja od povrede.

Nestorović nije štedio komplimente na račun današnjeg protivnika.

- Oni su vrlo dobri i selektovani već dvije - tri godine. Napravili su klub kakav je bio prije rata, bore se za izlazak u Evropu, a kada ste u situaciji kao Radnik, svi "oštre koplja" na nama, ali tako neće biti jer smo se dobro spremili - poručio je Nestorović.

Pravdu u meču između Radnika i Veleža dijelit će Dragan Petrović iz Banje Luke, a direktan TV prijenos realizirati će MojaTV.

U prvom zvaničnom meču u 2021. godini fudbaleri Borca će od 17 sati u Banjoj Lugi ugostiti posljednjeplasirani Olimpik.

Trener Banjalučana Marko Maksimović zna da se tim sa Otoke ozbiljno pojačao ove zime.

- Doveli su nekoliko provjerenih fudbalera sa renomeom kao što su Gavrić, Ćurjurić koji je igrao u Želji, Zrinjskom… Stigao je i treći trener u sezoni, Slavko Petrović. Sigurno da neće biti lako protiv njih, ne samo nama nego bilo kojoj drugoj ekipi. Znamo šta nas očekuje i isto tako i igrači znaju. Sigurno da će dati maksimum, a ako tako bude mislim da rezultat neće izostati - rekao je Maksimović.

Od 19.05 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom sastaju Zrinjski i Krupa, dok su u nedjelju su na programu dva meča. U 13 sati počinje duel Mladost - Široki Brijeg, dok pola sasta kasnije starta gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja.

Dvadeseto kolo PLBiH završava se u ponedjeljak, i to gradskim derbijem između Željezničara i Sarajeva koji se igra od 17.30 sati.

Premijer liga BiH, 20. kolo:
subota, 27. februar:
Radnik - Velež (15 sati, MojaTV) / Dragan Petrović (Banja Luka)
Borac - Olimpik (17, Arena Sport) / Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Zrinjski - Krupa (19.05, Arena Sport) / Frano Jelić (Široki Brijeg)

nedjelja, 28. februar:
Mladost - Široki Brijeg (13, Arena Sport) / Haris Kaljanac (Sarajevo)
Sloboda - Tuzla City (13.30, MojaTV) / Admir Musić (Sarajevo)

ponedjeljak, 1. mart:
Željezničar - Sarajevo (17.30, Arena Sport) / Irfan Peljto (Sarajevo)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.