VEZANI TEKST - Dušan Ćulibrk 28 godina prolazio pored jame u koju je pobacao tijela 51 ubijenog Bošnjaka i Hrvata 

Kotur (1961.) je rođen u Bosanskoj Krupi i državljanin Republike Srbije koji se nalazi na području Novog Sada, a Ćulibrk (1970.) je državljanin BiH rođen u općini Bosanska Krupa, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Optuženi se terete, da su za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH, u svojstvu pripadnika rezervnog sastava policije SJB Bosanska Krupa, u julu 1992. godine lično i direktno sudjelovali u odvođenju, a potom i ubistvu 44 civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, koji su bili nezakonito zatočeni u logoru Omarska u općini Prijedor, te odvedeni radi navodne razmjene, da bi potom bili odvezeni na lokalitet jame "Lisac" na području mjesta Donji Dubovik, gdje su ubijeni pucanjem iz vatrenog oružja.

Njihova tijela i posmrtni ostaci su pronađeni, a potom ekshumirani iz jame "Lisac" i identificirani 2000. godine.

Nadalje, optuženi se terete da su početkom augusta u mjestu Donji Dubovik presreli grupu od sedam civila bošnjačke nacionalnosti koji su se iz pravca Prijedora kretali prema Bihaću, te pucanjem iz vatrenog oružja počinili ubistvo navedenih civila čija su tijela pronađena i ekshumirana iz jame "Lisac". Optuženi se terete da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Tužilaštvo će navode optužnice dokazivati pozivanjem oko 51 svjedoka i jednog stručnog vještaka, kao i prilaganjem 191 materijalnog dokaza. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.