open-navfaktor-logo
search
Skup najavljen za 13. mart
Koronavirus "otkazao" i četničko orgijanje u Višegradu!
Pripadnicima i simpatizerima Ravnogorskog četničkog pokreta bit će zabranjeno okupljanje u Višegradu, koje je zakazano za 13. mart, i to nakon današnje odluke Vlade Republike Srpske da se iz preventivnih razloga zbog koronavirusa zabranjuju sva javna okupljanja.
10.03.2020. u 15:50
get url
text

Ova informacija nezvanično nam je potvrđena iz Policijske uprave Foča, gdje su nam kazali kako se odluka Vlade odnosi na sva javna okupljanja, pa tako i na skup Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu. 

Informacija o zabrani održavanja skupa u Višegradu, koji je ranije najavljen i odobren, najvjerovatnije će sutra i zvanično biti saopćena.

VEZANI TEKST - Koronavirus: Zatvaraju se sve škole u entitetu Republika Srpska

Prije nekoliko dana Organizacioni odbor Ravnogorskog četničkog pokreta Višegrad uputio je poziv "braći Srbima i sestrama Srpkinjama, ravnogorcima, poštovaocima i simpatizerima ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje da se 13. marta ponovo okupe u Državeni, kako bi obilježili godišnjicu hapšenja đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića".

Prošle godine, četničko divljanje u Višegradu, gradu "živih lomača" gdje su Bošnjaci živi spaljivani i gdje su počinjeni masovni zločini, obilježeno je glavnom porukom "bit će opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina".

Ovogodišnje planove će im, po svoj prilici, poremetiti koronavirus jer je na današnjem sastanku u Vladi RS-a, koji je bio posvećen epidemiološkoj situaciji, doneseno pet zaključaka, iz preventivnih razloga, kako bi zaštitili građane od dalje epidemije, među kojima je i taj da se zabranjuju sva javna okupljanja do 30. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.