open-navfaktor-logo
search
U jeku pandemije
Koronadernek na Palama: Funkcioneri iz SNSD-a i DEMOS-a feštali uz Šerifa Konjevića
I dok vlast u RS-u po danu upozorava građane da poštuju epidemiološke mjere koje su na snazi zbog koronavirusa, noću njihovi ljudi organizuju žurke po ugostiteljskim objektima, gdje inspekcija očito ne zalazi.
12.03.2021. u 15:40
get url
text

Tako je, kako piše BNTV, bilo i 10. januara na Palama, gdje su tamošnji gradski i općinski zvaničnici u jednom ugostiteljskom objektu feštali i to uz muziku uživo.

Na paljanskom koronaderneku bili su gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, kao i načelnici općina Istočno Novo Sarajevo i Pala Jovan Katić i Boško Jugović, svi iz SNSD-a. Društvo im je pravio i direktor paljanske Elektrodistirbucije Aco Stanišić iz DEMOS-a Nedeljka Čubrilovića, koji je, kako piše BNTV, bio i domaćin ove žurke. 

Tu su bili i drugi manje poznati lokalni funkcioneri pomenutih stranaka, kao i biznismen iz Trebinja Duško Pantović. Za dobar ugođaj i užitak bio je zadužen poznati pjevač Šerif Konjević.

Gradonačelnik Ćosić i drugi učesnici derneka ustvrdili su da je snimak nastao mnogo ranije i da nema veze sa današnjim vremenom, no BNTV je objavio detalje sa mobilnog telefona kojim je načinjen snimak, a koji potvrđuju da je nastao 10. januara.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo Darko Babalj oštro je reagovao na objavljeni snimak sa žurke na kojoj su kršene mjere Kriznog štaba.

- Kada vlast krši odluke koje je donijela, tada prestaje pravni poredak i počinje anarhija - rekao je Babalj.

Dodao je da je snimak još jedan pokazatelj da vladajuća garnitura misli da je važnija od običnih građana i da može raditi šta hoće. Istakao je kako je uvjeren da će im se to obiti o glavu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.