open-navfaktor-logo
search
Odluke
Korisnici poslovnih prostora Grada Mostara oslobođeni komunalne naknade
Grad Mostar, zbog proglašenja stanja nesreće uzrokovane koronavirusom (COVID-19), donio je odluku o oslobađanju plaćanja zakupnine i komunalne naknade zakupcima koji imaju zaključene ugovore o zakupu poslovnih prostorija, zgrada i kioska s Gradom Mostarom i  korisnicima socijalnih stanova u vlasništvu Grada Mostara.
15.04.2020. u 15:33
get url
text

Oslobađanje od plaćanja zakupnine i komunalne naknade odnosi se na period  od 1. aprila do 31. maja 2020. godine, uz mogućnost produženja, što zavisi od epidemiološke situacije na području Mostara, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Oslobađanje od plaćanja zakupnine i komunalne naknade se ne odnosi na državna, federalna i kantonalna ministarstva, agencije, javna preduzeća, ustanove, apoteke, osiguravajuća društva i banke, privredne subjekte koji su registrirani za promet hrane, voća, povrća i pekarskih proizvoda te na privredne subjekte na koje se ne odnosi Odluka o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (Covid-19) na području Grada Mostara, zatim kioske, benzinske pumpe i zakupce zemljišta. Korisnici socijalnih stanova koji su oslobođeni plaćanja zakupnine dužni su izmirivati račune komunalnih usluga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.