Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

-Nakon što mi je na svom Facebook nalogu Elmedin Konaković, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, postavio nekoliko pitanja sumnjajući u "normalnost" mojih stavova jasno želim građanima Kantona Sarajevo reći da su moji stavovi sasvim "normalni" i da su isti kao što ih ima većina građana Bosne i Hercegovine. 

Zanimljivo je da gospodin Konaković postavlja pitanje sa jasnom predrasudom da su moji stavovi "nenormalni". Da li je to zato što sam Srbin? Ili zato što sam Banjalučanin? Možda zato što dolazim iz Republike Srpske? Smatram da u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gospodin Konaković ovakvim pitanjima vrijeđa ne samo mene, nego sve slobodne mlade ljude koji su očito prijetnja nacionalistima i klijentelistima poput Naroda i Pravde kojima vlast izmiče iz ruku.

S obzirom na to da sam sad pojasnio Konakoviću važne stavove smatram potrebnim pojasniti građanima i zašto sam spreman adekvatno odgovoriti na zadatke koje sa sobom nosi odgovornost ministra privrede Kantona Sarajevo.

Od 2010. godine, sa nepunih 27 godina, bio sam najmlađi direktor javnog preduzeća, kompanije Čajevec iz Banje Luke, a nakon toga osnovao sam tri vlastite firme. Podatke o tome gospodin Konaković nije magao pronaći na Googleu, svom izgleda jedinom izvoru informacija, ali se u javnosti mogao pronaći detalj o Goranu Mačkiću koji je "pucao sebi u glavu dokazujući se pred drugovima". Podatke o osobi istog imena i prezimena koji je rođen 1984. godine u Novom Gradu imam i iskoristit ću ih u pravnom djelovanju protiv onih koji su o meni ovu informaciju izmislili.

Od 2011. godine, kao mladi poduzetnik u Banjoj Luci, bio sam suočen sa svim problemima koje sa sobom nosi odluka da se upustite u vlastiti biznis u društvu i državi koja nije okrenuta razvoju malih i srednjih preduzeća, te kod mladih ljudi ne podstiče preduzetnički duh. Dok se gospodin Konaković nakon svoje sportske karijere upustio u političke vode, ja sam odlučio svoj poslovni put započeti u realnom sektoru koji je glavni ekonomski pokretač Evropske unije, a trebao bi biti i Bosne i Hercegovine.

Kao direktor u Sector Security, kompanije Slaviše Krunića koja je bila izložena stalnim pritiscima, itekako sam osjetio prepreke koje država postavlja pred preduzetnike i kao ministar u Vladi Kantona Sarajevo radit ću sve što je u mojoj moći da privrednicima olakšam razvoj vlastitih biznisa, apsolutno svjestan da su oni temelj ekonomije.

Dok je gospodin Konaković godinama bio dio sistema koji otežava put privrednicima, ja sam se protiv takvog borio.

Vašim neosnovanim i licemjernim napadima nećete mi ublažiti želju da doprinesem razvoju Kantona Sarajevo, na tome radim i sad kao Izvršni direktor u Kantonalnom javnom komunalnom  preduzeću "Park", a na tome ću istrajati i u službi građanima Sarajeva kao budući ministar privrede - navodi Mačkić. 

Konaković, koji je diplomirao na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj je, između ostalog, na svom Facebook profilu napisao: 

-Predložili su nam politologa iz Banje Luke na čelo Ministarstva privrede. Lika koji ima kafanu "Tri paprike" i čije "sjajne rezultate" u oblasti privrede Google ne prepoznaje.

U okviru tog ministarstva nalazi se Centar naprednih tehnologija koji je podrška razvoju namjenske industrije. Osjetljiva tema.

Kako Goran gleda na agresiju na našu zemlju, sta misli o genocidu u Srebrenici, 9. januaru? Pitanja su na koja želim da čujem odgovor, iako ga eventualno normalni stavovi ne amnestiraju od činjenice da je politolog sa skromnim rezultatima u privredi, a treba da vodi resor u kantonu koji generiše 1,1 milijardu KM PDV-a godišnje više od cijelog manjeg entiteta RS. U Sarajevu, istina je, živi posljednjih nekoliko mjeseci. Željko nam je baš našao kandidata - naveo je.