open-navfaktor-logo
search
Čudne inicijative
Komunalna policija i Operativna grupa neće očistiti Sarajevo od smeća
Nakon višemjesečnih pritužbi građana Sarajeva zbog otpada na ulicama, pretrpanih kontejnera i trave do koljena, Vlada KS je odlučila je osnovati Facebook grupu, Operativnu grupa i omogućila građanima da javljaju na telefon gdje ima smeća.
15.07.2021. u 07:55
get url
text

Facebook vlada misli da će ovako očistiti grad, a onda se javio na svom Facebooku neformalni lider "Trojke" Elmedin Konaković i zaprijetio valjda građanima formiranjem komunalne policije.

- Formiran je Operativni štab, na čelu štaba lično vrijedni ministar Enver Hadžiahmetović. Napravljena Facebook stranica, osiguran i Viber broj za lakšu komunikaciju 062/002244. Priprema se i formiranje komunalne policije. Zato jeste drugačija ova vlast - napisao je Konaković.

Vlada Kantona Sarajevo je do sada smišljala razna opravdanja za prljavi grad od neregistrovanih kamiona za odvoz smeća, da trava prebrzo raste i da opozicija baca smeće kraj kontejnera.

Sada će se na inicijativu Konakovića možda formirati komunalna policija koja će kažnjavati javna preduzeća ili građane za prljavo Sarajevo. Međutim, zaboravili su da u sastavu javnog preduzeća Park rade komunalni redari, čiji je posao da upozoravaju i kažnjavaju javna preduzeća i građane za (ne)održavanje čistoće. Hoće li oni biti "prekomandovani" u komunalnu policiju ili će se otvoriti nova radna mjesta, budžet sve može podnijeti. A ko će nam čistiti grad?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.