- Situacija na tržištu pšenice je u fazi relaksacije i situacija više nije toliko zabrinjavajuća, koliko je bila u proteklom periodu. Sretni smo što smo postigli dogovor da otkupljujemo pšenicu od poljoprivrednika iz BiH jer na taj način direktno podupiremo i razvoj domaće privrede, a s druge strane osiguravamo dovoljnu zalihu za naše kupce i krajnje potrošače. Kompanija Agatić iz Odžaka vrši otkup pšenice od svih poljoprivrednika iz ovog kraja i to je dokaz da udruženim snagama možemo postići mnogo za dobrobit naše države“ – istakao je Madžid Avdagić, direktor kompanije Klas.

Na ovaj način, Klas kao jedan od najvećih proizvođača brašna i mlinarsko-pekarskih proizvoda, želi dati svoj doprinos smanjenju ovisnosti od uvoza primarnih poljoprivrednih proizvoda, i to prvenstveno pšenice. Oni smatraju da, samo kupovinom domaćeg u cijelom lancu proizvodnje, od poljoprivrednika do proizvoda na policama trgovina, bh. brendovi imaju šansu ojačati i unaprijediti domaće tržište.  

- Ne krijemo zadovoljstvo poslovnim dogovorom sa kompanijom Klas o otkupu pšenice za ovu godinu. Ovom saradnjom obezbijeđen je siguran posao našim poljoprivrednicima. Nastavit ćemo sa ulaganjima u ovaj kraj i radit ćemo na jačanju razvoja poljoprivrede – navode iz kompanije Agatić i ističu da je im cilj nastaviti saradnju s Klasom i u narednom periodu, kako bi pšenicu zadržali na našem tržištu i time jačali bh. privredu.