open-navfaktor-logo
search
Otišli za Efendićem
Koliko vijećnika SDA ostaje u Općinskom vijeću Novi Grad
Tri vijećnice Stranke demokratske akcije iz Općinskog Vijeća Novi Grad Sarajevo napustile su ovu stranku i prešle u Stranku za Bosnu i Hercegovinu. Riječ je o Elzi Gaković, Editi Šandal i Nejri Džanko, a u Stranku za BiH učlanili su se i do sada nezavisni vijećnici, a ranije čanovi Saveza za bolju budućnost i Platforme za progres, Azem Cviko i Mehmed Karkelja.
28.05.2021. u 07:53
get url
text

Do sada najbrojniji Klub SDA ostao je sa sedam vijećnika.

Njega sada čine Edina Gabela, Tajib Delalić, Nezir Hadžić, Jasmin Smječanin, Adnan Gušo, Hadžan Konjo i Kenan Kolašinac.

VEZANI TEKST - Stranka za BiH zakazala Kongres u oktobru, pristupilo im pet vijećnika iz Novog Grada Sarajevo

Podsjećamo, aktuelni načelnik Općine Novi Grad prešao je u Stranku za Bosnu i Hercegovinu, a za njim je prešlo i pet vijećnika.

Šefica Kluba SDA u OV Novi Grad Edina Gabela za Faktor je potvrdila da sedam vijećnika SDA ostaje u Općinskom vijeću Novi Grad.

- Bilo je očekivano da će sa načelnikom otići i pojedini vijećnici. Očekujem da se ovim neće ništa značajno promijeniti u radu Kluba i nas kao vijećnika. Nastavit ćemo da radimo onako kako smo obećali svojim glasačima. Mi ćemo ispuniti obećanje dato pred izbore, jer smo mi ispod zastave SDA dobili povjerenje građana koje ne želimo izigrati – istakla je u razgovoru za Faktor Gabela.

Gabela ističe kako je SDA trenutno opozicija u OV, ali da će insistirati na realizaciji planiranih projekata.

Podsjetila je da je budžet Općine Novi Grad usvojen jednoglasno, te da se nada kako neće biti poteškoća da se on i realizira.

Na pitanje da li će do kraja svih sedam SDA-ovih zastupnika ostati u ovoj stranci, Gabela odgovara:

- Da je neko htio, vjerovatno bi izašao. Ostajemo vjerni ideji SDA, dobili smo povjerenje koje ćemo opravdati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.