U razgovoru s građanima kandidati su predstavili viziju razvoja takozvane vazdušne banje, koju osim domaćih sve više posjećuju i inostrani turisti, navodi se u saopćenju Koalicije za Mostar.

Senad Milišić, potpredsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Park prirode Rujište ističe da se trenutno realizuje jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na ovom području.

- Požari, koji su harali na Rujištu, uništili su ogromne površine munike, endemskog drveta zahvaljujući kojem je ovo područje poznato kao vazdušna banja. Vatrogasni dom je na Rujištu neophodan i nadam se da će, uz podršku nove vlasti, njegova izgradnja biti završena naredne godine kako je i planirano - istakao je Milišić.

Kandidat Koalicije za Mostar 2020 za Gradsko područje Sjever Mirza Drežnjak naglasio je da je u Platformi Koalicije predviđen dalji razvoj ovog područja, koje je prepoznato kao turistički potencijal i za zimski i za ljetni turizam.

- Predviđeni regionalni put koji će Mostar spojiti sa Boračkim jezerom, odnosno općinom Konjic, dodatno će doprinijeti razvoju turizma. Kontrolirana gradnja i kvalitetno urbanističko planiranje na ovom prostoru je naša vizija razvoja ovog područja - rekao je Drežnjak.