open-navfaktor-logo
search
List AS istražio
Ko su najbržiji igrači španske La Lige?
Kao u svim evropskim ligama, s izuzetkom Bjelorusije, zbog pandemije koronavirusa obustavljeno je i takmičenje u španskoj La Ligi.
21.03.2020. u 10:09
get url
text

U vrijeme kada je broj sportskih dešavanja jako mali, madridski AS, objavio je podatke o najbržim igračima La Lige.

Na vrhu ove liste su dvoji fudbalera, Adria Pedrosa iz Espanyola i Federico Valverde iz madridskog Reala. Njima su izmjerili najveću brzinu sprinta od 35,1 kilometara na sat. Nešto malo sporiji od njih su Oscar Rodriguez (Leganes) i Hernani Fortes (Levante), koji je radar uhvatio pri brzini 35 km/h.

Valverde je ove sezone na mala vraata ušao u startnu postavu Reala. Urugvajski veznjak pokazao je svoju svestranost i zavidne atletske sposobnosti, a u punom sprintu brži je čak i od Brazilca Vinicusa Juniora (34,6 km/h), Danija Carvajala (34,4), Ferlanda Mendyja (34,3) i Garetha Balea (34,2).

Najveći Realov rival Barcelona u januaru se olako riješila svog najbržeg igrača. Riječ je o krilnom igraču Rome Carlesu Perezu, koji je trčao brznom od 34,67 km/h. Ipak, utjeha im može biti da su doveli Martina Braithwaitea, koji je "uhvatio" 34,6 km/h, baš koliko i povrijeđeni Ousmane Dembele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.