open-navfaktor-logo
search
Tražili garanciju
Ko su dvojica buntovnika u svlačionici Arsenala: 25 od 27 igrača pristalo na smanjenje plaća
Kako pišu engleski mediji Arsenal je na dobrom putu da postigne dogovor sa svojim fudbalerima o smanjenju plaća nakon što se u sve upleo i menadžer Topnika Mikel Arteta.
20.04.2020. u 16:45
get url
text

Igrači kluba iz Sjevernog Londona nedavno su odbili prijedlog klupskog rukovodstva koji se odnosio na smanjenje plaća od 12,5 odsto kao rezultat krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa.

VEZANI TEKST - Sead Kolašinac i saigrači glatko odbili prijedlog Arsenala

"The Athletic" piše kako je većina fudbalera Arsenala, poslije intervencije Artete, ipak pristala na smanjenje plaća za 12,5 odsto u narednih 12 mjeseci.

Ipak, zvanično ova informacija tek treba da bude potvrđena, a Arsenal ti tako postao prvi klub koji je i oficijelno dogovorio smanjenje plaća sa svojim fudbalerima.

Naravno, visina i potencijalni rast plaća zavisit će i od rezultata i eventualnog plasmana u Ligu prvaka, no prema onome što bi trebalo biti dogovoreno Sead Kolašinac i saigrači do marta 2021. godine igrat će sa 12,5 odsto manju plaću.

Zanimljivo da samo dvojica od 27 fudbaler u prvom timu Arsenala nisu pristala na smanjenje plaća, a za sada nije poznato o kojoj dvojici igrača se radi.

Navodno su fudbaleri londonskog kluba imali zahtjev da se ne smanjuju plaće svim ostalim uposlenicima kluba koji ne spadaju u igrački kadar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.