open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
KO SDP Sarajevo osuđuje oštećenje vozila Damira Nikšića, on tvrdi da vozilo nije njegovo
KO SDP BiH Sarajevo, dodaju, zahtijeva od istražnih i organa gonjenja da se što prije otkrije i najoštrije sankcioniše počinitelje ovog krivičnog djela
22.12.2019. u 14:37
get url
text
Automobil Damira Nikšića
Automobil Damira Nikšića

Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje vandalski čin kojim je oštećen automobil Damira Nikšića, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

- U kontekstu posljednih dešavanja na političkoj sceni u Kantonu Sarajevo, nadamo se da ovaj napad nije još jedan pokušaj pritiska na eventualno preslagivanje skupštinske većine. U svakom slučaju, ovakvi napadi zahtijevaju brzu i efikasnu reakciju institucija sistema, kako bi se odagnale sve sumnje – saopćeno je iz KO SDP-a Sarajevo.

KO SDP BiH Sarajevo, dodaju, zahtijeva od istražnih i organa gonjenja da se što prije otkrije i najoštrije sankcioniše počinitelje ovog krivičnog djela, ali takodjer i da se otkrije motiv i pozadina ovog, kako su kazali, brutalnog napada na sigurnost i imovinu zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Nikšić je nakon objavljivanja informacije o oštećenju automobila objasnio da vozilo nije u njegovom vlasništvu.

- Ja ne posjedujem automobil. Radi se o autu u privatnom vlasništvu saradnika, a koji posljednjih godinu dana koristimo za moje zastupničke potrebe. Na sve sastanke Šestorke sam išao u njemu. Isključivo kao suvozač. Automobil se pojavljivao i u kontekstu "preuzimanja" Sarajevogasa – napisao je Nikšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.