open-navfaktor-logo
search
Stranačko saopćenje
KO SDA Sarajevo o sigurnosti saobraćaja: "Trojka" bi se trebala probuditi iz svog sna i početi raditi
Posljednja konferencija za medije koju je organizirala Vlada Kantona Sarajevo obična je predstava za javnost, upriličena s ciljem da se građani umire, a odgovornost Vlade i skupštinske većine za nedonošenje pravovremenih i odgovarajućih odluka prebaci negdje drugo, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. 
29.05.2023. u 17:02
get url
text
get url
text

- To je stil vladanja Facebook vlade, čiji programski ciljevi su nerealizovani, a koja mjere opće sigurnosti i sigurnosti saobraćaja najavljuje i mijenja od slučaja do slučaja. Trojka je na početku svog drugog mandata u Kantonu Sarajevo, a njena vlast još uvijek "konstatuje i detektuje prepreke u sistemu".

Dok pred javnost izlaze s obimnim prijedlozima, oni se ponašaju kao opozicionari, kao da vlast, skupštinska većina i odluke nisu u njihovim, već u nečijim tuđim rukama.

Nakon što je četiri godine proveo u ministarskoj fotelji, Admir Katica ne može govoriti o tome šta treba uraditi, već šta je do sada uradio u pogledu poboljšanja opće sigurnosti i sigurnosti saobraćaja u Kantonu Sarajevo.

VEZANI TEKST - Arminu Berberoviću određen jednomjesečni pritvor

Umjesto nabavke helikoptera, najavljenih mjera čija sprovedba nije u njihovoj nadležnosti, te neinteligentne odluke o smanjenu brzine na magistralnoj cesti u Kantonu Sarajevo, Trojka bi trebala da se probudi iz svog sna, počne da radi i inicira potrebne zakonske izmjene, pooštri sankcije, preventivno djeluje i educira srednjoškolce i njihove roditelje, te pojača kontrolu ljekarskih pregleda za vozače i kandidate.

To što premijer Vlade KS Nihad Uk ceremonijalno prekine svoje putovanje i vrati se u Sarajevo, nije neka utjeha. U pogledu dosadašnje efektivnosti rada Vlade, sigurnosti i kvaliteta života građana Kantona Sarajevo, svejedno je je li on na svom radnom mjestu, ili je na Marsu - kažu iz KO SDA Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.