Medunjanin je nedavno u javnosti objasnio kako njegov odnos sa "Žutim" nije bio na dobrom nivou.

- Kada smo bili u Bugarskoj, Prosinečki mi je rekao da prvu utakmicu neću igrati, ali da protiv Senegala hoću. Ja mu kažem da ga poštujem i da će biti kako on kaže, a kada sam 20 minuta ušao protiv Bugarske, samo je vikao na mene i šta god sam uradio, nije valjalo. Odmah sam znao da neću igrati protiv Senegala, kao što je i bilo, dobio sam pola sata na terenu i tu sam završio svoje u reprezentaciji - poručio je nedavno Medunjanin.

Sada je stigao i odgovor bivšeg bh. selektora, sa kojim su Zmajevi doživjeli blamažu u kvalifikacijama za EURO.

Prosinečki je kazao da uopće ne zna ko je Haris Medunjanin.

- Je li? Pa ja ne znam ni ko je on! Doista, ko je taj? Ma dajte, molim vas - rekao je Prosinečki za Sportske novosti, prenosi SportSport.ba.

Medunjanin je u dresu Zmajeva odigrao 60 mečeva i postigao devet golova. Sa selekcijom BiH nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

U izjavi za Sportske novosti trener turskog Kayserispora demantovao je nedavne informacije koje su se pojavile u medijima u Turskoj da bi se na kraju ove sezone mogao vratiti u selektorsku fotelju reprezentacije Azerbejdžana.

- Ma ne znam ko je to uopće napisao, nema ništa od toga, nikakve kontakte nisam imao ni s kim iz Azerbajdžana! Baš ni s kim. Nema to nikakve veze s istinom... - kazao je Prosinečki.

Prosinečki je tokom selektorskog mandata na klupi Zmajeva imao dosta zdravstvenih problema, zbog čega ovaj 51-godišnji stručnjak mora posebno voditi računa o sebi u vrijeme kada hara pandemija koronavirusa.

- Apsolutno se pridržavam svih mjera zaštite, svjestan sam da se ne smijem igrati sa zdravljem. Živim u klupskom kampu, u posvemašnjoj sam izolaciji, nigdje ne idem, ne napuštam kamp. Ovdje imamo sve što je potrebno za život, tu su klupski kuhari, čistačice... - naglasio je Prosinečki, te dodao kako "rezanja" plaća nije bilo, te da je klupska predsjednica Berna Gözbasi zadovoljna dosad ostvarenim rezultatima.