open-navfaktor-logo
search
Marioneta Vice Zeljkovića
Ko je ovlastio Zvjezdana Misimovića da traži pomoćnike Ivaylu Petevu?
Ko će biti treneri u stručnom štabu fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine?
28.01.2021. u 20:46
get url
text

Odgovor na ovo pitanje trebali smo dobiti jučer, kako je 21. januara obećao Milorad Sofrenić, potpredsjednik FSBiH, ali je po ko zna koji put obmanuo javnost.

VEZANI TEKST - Stručni štab Zmajeva: Elvir Rahimić i Zlatan Bajramović neće asistirati Ivaylu Petevu?

- Ostali smo u dogovoru da će stručni štab sačinjavati treneri sa prostora Bosne i Hercegovine, odnosno naši stručnjaci koji možda rade u inostranstvu. Nisam rekao da žive ovdje, nego da su naši državljani - rekao je Sofrenić na jučerašnjem predstavljanju Peteva.

Pokušao je objasniti da će Bugarin sam sebi birati pomoćnike, ali je priznao da će mu saradnici biti nemetnuti.

- U narednih desetak, 15 dana ostavljamo našem selektoru da iskomunicira sa svim tim potencijalnim kandidatima i da s njima nađe zajednički jezik. Odnosno da nađe mogućnost komuniciranja u smislu da mu oni budu saradnici. Ono što on od tih predloži i izabere, to će biti njegov stručni štab. Tako da smo mu ostavili slobodu da od tih trenera, sa naših prostora, za koje mi smatramo da treba da on to procijeni najbolje. I normalno i koji žele da rade u reprezentaciji. Tako da ćemo na narednoj sjednici koja bi trebala biti do 15. februara trebali kompletirati stručni štab - kazao je Sofrenić, a kada bude čitao i slušao svoju izjavu i sam će shvatiti da je ispričao hrpu nebuloza...

Drugi čovjek bh. fudbala nije govorio ko je zadužen za razgovore sa potencijalim kandidatima za stručni štab. No, nije tajna da to radi Zvjezdan Misimović, koji u posljednje vrijeme služi kao marioneta Vici Zeljkoviću, predsjedniku FSRS.

Misimović, koji obavlja funkciju savjetnika Izvršnog odbora FSBiH, očito je dobio "šefov" mig da kontaktira bivše saigrače iz reprezentacije BiH, a koji su miljenici navijača... I to nije slučajno, jer ovim potezom, sve se glasnije priča u fudbalskim krugovima, žele kupiti javnost koja je protiv imenovanja Peteva.

Misimović je nedavno došao u sukob i sa bivšim selektorom, legendarnim Duškom Bajevićem, a Princ s Neretve kasnije je objasnio šta se dogodilo.

VEZANI TEKST - Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje?

- Misimović je želio o svemu da odlučuje, pa tako i o tome ko će igrati, što nisam dozvolio kao selektor. U svom proteklom trenerskom radu nisam dopuštao drugima da se miješaju u moj posao, a naročito u izbor igrača - kazao je Bajević, dodavši kako je Misimović i za vrijeme dok je igrao za reprezentaciju imao nesporazume sa bivšim selektorima Miroslavom Ćirom Blaževićem i Safetom Sušićem.

Nekada sjajni veznjak bh. tima, zbog svega navedenog izgubio je podršku navijača koji su mu okrenuli leđa. I ne samo navijača, nego i bivših saigrača. Sigurno je da ga Barbarez sada gleda drugim očima, Emir Spahić je već "objasnio" kako je pokušao zloupotrijebiti njegovo povjerenje. No, tu nije kraj, jer je navodno dobio odbijenice od Zlatana Bajramovića i Elvira Rahimića, pa je sada "zaganjao" Mensura Mujdžu...

"Poruke" koje je dobio od bivših saigrača očito ga ne brinu previše, jer za fotelja u FSBiH (javno priznao da želi na poziciju tehničkog direktora) spreman je ispunitu svaku "šefovu" želju. Pa čak pogaziti i dugogodišnje prijateljstvo sa igračima s kojima je dijelio svlačionicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.