open-navfaktor-logo
search
Uhljebi
Klub zastupnika SDA: Fortina vlada krije podatke o zapošljavanju kadrova Naše stranke
Istovremeno, mediji skoro svaki dan otkriju informacije o zapošljavanju nesposobnih kadrova, uglavnom Naše stranke, ističu zastupnici SDA
07.08.2019. u 12:49
get url
text

Vlada Kantona Sarajevo odbija dostaviti mjesečne izvještaje o saglasnostima na zapošljavanje u institucijama KS,  na određeno i neodređeno vrijeme, iako je obavezana da dostavlja te informacije zaključkom Skupštine KS iz februara, navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS, a koje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Na sjednici u junu, zastupnica SDA Jasmina Biščević-Tokić postavila je pitanje – zašto Vlada KS  ne dostavlja informacije o tome koja i čija zapošljavanja odobrava. 

Nikakav odgovor još nije stigao, iako je obaveza Vlade da u roku od mjesec dostavi odgovor. Istovremeno, i dalje nema nikakvih izvještaja, za što punu odgovornost kao prvi čovjek Vlade KS nosi premijer Edin Forto.

Istovremeno, mediji skoro svaki dan otkriju informacije o zapošljavanju nesposobnih kadrova, uglavnom Naše stranke.

Posljednji slučaj je odluka ministra komunalne privrede i infrastrukture Srđana Mandića da u Ministarstvu zaposli svoju stranačku kolegicu i vijećnicu Naše stranke u OV Novi Grad Amelu Topuz. 

Pozivamo premijera Fortu da odmah objasni javnosti zašto ne dostavlja izvještaje o zapošljavanju, zašto krši zaključak i autoritet Skupštine KS i po kojem osnovu zapošljava nekompetentne kadrove Naše stranke u institucije KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.