Saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti.

- Prije svega, nema zvaničnog maila, nema zvanične poruke, niti poziva putem kojeg je organizator turnira KK Akademija BMP – Borac informisana da će pehari i medalje biti dostavljeni putem pošte i da će ih na ceremoniji dodjele igračima uručiti delegat utakmice.

VEZANI TEKST - KK Borac žestoko opleo po KSBiH: Sram vas bilo, ukrali ste od 45 života uspomene i emocije

Kao drugo, KK Borac i KK Akademija BMP – Borac su dva odvojena pravna lica i registrovana su na različitim adresama, KK Borac je registrovan na adresi Sime Šolaje broj 7. , dok je KK Akademija BMP – Borac registrovana na adresi Aleja Svetog Save broj 48.

Kao treće, u saopćenju KSBiH je navedeno da je KK Borac organizator turnira završnice juniorskog takmičenja BiH, ovim putem želimo demantovati KSBiH i istaći da je organizator turnira KK Akademija BMP – Borac.

Kao četvrto, zaista je neprofesionalno i nestručno od strane predstavnika KSBiH da ne znaju koji klub je organizator turnira (KK Akademija BMP – Borac), i da u javnosti prikazuju drugo pravno lice kao organizatora završnice prvenstva (KK Borac).

Peto, kao relevantan dokaz prilažemo i ponudu za organizaciju turnira od strane KK Akademija BMP – Borac, te dokument KSBiH gdje se prihvata ponuda KK Akademija BMP – Borac za organizaciju turnira.

Šesto, predsjednik KK Akademija BMP – Borac je gospodin Aranđel Mišan, a ne KK Borac, to su dva odvojena pravna lica registrovana na dve različite adrese.

VEZANI TEKST - KSBiH odgovorio Borcu: "Teško se oteti dojmu da se ovdje radi o izrežiranoj situaciji"

Sedmo, u preporučenoj pošiljci za KK Akademija BMP – Borac stoji da se dostavi na adresu Aleja Svetog Save broj 48. ALI NA POGREŠNO IME I PREZIME.

Osmo, preporučena pošiljka se dostavlja NA IME I PREZIME OSOBE KOJA NEMA NIKAKVE VEZE SA KK AKADEMIJA BMP – BORAC.

Deveto, da bi ironija bila još veća, čak su osobe iz saveza pogriješile i prezime predsjednika KK Borac.

Deseto, klub nije informisan o bilo kakvoj pošiljci pehara i medalja, jer da jeste, na vrijeme bi reagovali ljudi iz kluba i ispitali zbog čega nije dostavljena na ispravnu adresu kluba.

Jedanaesto, klub i da jeste informisan, pošiljka nije ispravna (ne bi mogla doći na pravu adresu) jer je preporučena na pogrešno ime i prezime odgovorne osobe kluba.

Dvanaesto, ovakav neprofesionalizam i blamiranje u javnosti od strane KSBiH bi bio izbjegnut samo da su se udostojili da pošalju jedan mail ili poziv sa svim uputstvima oko protokola dodjele pehara i medalja, što oni nažalost nisu uradili.

Trinaesto, KK Akademija BMP – Borac je prihvatila organizaciju turnira i organizovala ga na odličan način, ne zaslužujemo da nas KSBiH zbog svog neprofesionalizma tereti da smo mi izrežirali nešto zarad rušenja reputacije KSBiH.

Četrnaesto, u tri fotografije možete pogledati sve ove navedene argumente koje smo obrazložili, putem kojih možete vidjeti da je KSBiH napravio veliki propust u elementarnim odnosima između kluba, organizatora turnira i krovnog Saveza (nisu nas informisali o načinu dodjele pehara i medalja, pehare i medalje šalju dan prije početka turnira što je krajnje neprofesionalno jer je kao što vidimo došlo do kardinalne greške u pošiljci, nepravilno popunjavanje pošiljke na dva puta pogrešno ime i prezime odgovorne osobe kluba, te izjava u javnosti da smo mi nešto namjerno izrežirali, mi koji smo sve organizovali na vrhunskom nivou o trošku našeg kluba, sve zarad što boljih uslova za odigravanje utakmica najboljih juniora BiH).

Hvala vam na razumijevanju, ovo je bio jedini način da se otklone sve dileme oko kardinalnog propusta KSBiH – saopćili su iz KK Borac.