Nevrijeme u Hrvatskoj

Kiša izazvala haos u Splitu, poplavljen i podrum Deoklecijanove palače

Objavljeno: 07.10.2018. u 15:46

Jaka kiša donijela nevolje Dalmatincima, poplavljene ulice, podrumi, parkirališta

Splitskim ulicama se moglo plivati

Obilna kiša koja je tokom noći sa subote na nedjelju i u jutarnjim satima pala u Splitu, u drugom najvećem hrvatskom gradu, na nekim je saobraćajnicama izazvala pravi potop. Poplavljena su i mnoga parkirališta, zgrade. Kako javljaju hrvatski mediji poplavljen je i podrum Deoklecijanove palače.

Postoje i naselja koja su ostala bez električne energije, poput Šućidra. U intervencije ispumpavanja vode iz podruma su se uključili i vatrogasci Splita. Mnogi odvodi su zapušeni jer nisu mogli podnijeti odjednom veliku kočinu vode.

Prema podacima s Crometeo mjerne stanice Split Spinut, u posljednja 24 sata pale su 62 litre kiše po kvadratnom metru, od čega 53 od ponoći. DHMZ postaja Marjan do 12 sati primila je čak 70 litara kiše, a prosjek za cijeli mjesec je 79 litara. Zanimljivo, na zapadu Splita palo je duplo više kiše nego na istoku.

Izvor:   Dalmacija danas

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije