U nesreći koja se dogodila 24. septembra 2008. godine poginuo je potpukovnik Ištvan Kanas, koji je iznad aerodroma Batajnica, u avionu Super galeb G-4, uvježbavao tačku za nastup na aeromitingu.

 Godinu dana kasnije, u blizini batajničkog aerodroma srušio se vojni avion tipa MiG-29. Pilot aviona Rade Ranđelović se katapultirao, ali je preminuo od posljedica povreda. Prilikom udara aviona u zemlju poginuo je i vojnik Milan Ulemek, dok je drugi vojnik lakše povrijeđen. Ranđelović je na aerodromu Batajnica izvodio trenažni let kojim se pripremao za aeromiting na Kalemegdanu. On je leteo nisko i prilikom izvođenja jedne od figura zakačio je zemlju.

Kod sela Slatina kod Šapca, 2017. godine, poginuli su potpukovnik Nenad Ćulibrk i kapetan Dejan Pandurović, upravljajući Super galebom G-4.

Vojni avion Super galeb G-4 srušio se kod Kovačice, u blizini Pančeva, 2018. godine. Robert Kaloci, pilot major Centra za letna ispitivanja Tehničko-opitnog centra Vojske Srbije, poginuo je u nesreći, dok je pilot major Aleksandar Matić povrijeđen.

U nesreći koja se dogodila 13. marta 2015. godine, u blizini surčinskoh aerodroma srušio se vojni helikopter i u toj nesreći poginulo je čak sedam osoba, među kojima je bila i beba. Do ove strašne nesreće došlo je poslije akcije spašavanja bebe iz Novog Pazara, čije drumsko prevoženje nije bilo moguće zbog odrona na putevima. Helikopter se srušio nadomak cilja, u blizini aerodroma Nikola Tesla, uslijed loših vremenskih uslova. Tužilaštvo je odlučilo da u tom slučaju ne pokreće krivični postupak, jer je smatralo da za tu tragediju niko nije odgovoran.

Posljednja nesreća dogodila se danas.